Jidai MatsuriDen 22 oktober varje år är det Jidai Matsuri Festival i Kyoto. En maffig parad i historiska dräkter går genom staden. Festivalen bottnar sig i att Tokyo tog över titeln som huvudstad år 1868. Kejsarens familj samt tusentals statstjänstemän flyttade från Kyoto och staden förlorade berömmelse och uppmärksamhet. Det ville borgmästaren ändra på och införde denna festival som belyser Kyotos historiska betydelse. Den infördes på 1100-års dagen av när Kyoto blev huvudstad år 794.

Paraden utgår ifrån palatsområdet vid lunchtid. Jag och min kamera var på plats när förberedelserna pågick som bäst.


Jag vill också reflektera lite över historiens vingslag, nutid och flytt från Kyoto till Tokyo. Historien upprepar sig, men nu är det familjen Jacobsson som flyttar. I morgon åker Ola till Tokyo för att kolla på vad vi tror är en riktig drömlägenhet, maffig utsikt och nära flickornas skola. Håll tummarna!


Kommentarer
Postat av: Linda

Vilka härliga bilder!Tack så jättemycket för tipsen! Ska spara dom så vi har dom med oss och dom kommer absolut komma till användning :) tack än engång!!

2009-10-22 @ 10:23:01
URL: http://llinda.blogg.se/
Postat av: Jens

Jättefina bilder! Nu måste du fått ditt lystmäte vad gäller Jidai Matsuri i alla fall! Härligt att se och ger fina återblickar i minnet!

2009-10-22 @ 18:45:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0