Kulturkrockstart på semestern

Vi har nu varit i Sverige sedan midsommar. Vi har träffat massor av goa vänner och varit otroligt sociala, precis som vi planerat och velat ha det. Vår första omvända kulturkrock var redan på Arlanda då vi skulle ta buss till pendeltåget, biljettsystemet är ändrat och vi hittade inga biljettautomater, vi frågade några vars arbetsplats var på Arlanda (t ex info för arlandabuss, kiosken) men de hade inte en aning. Hm, vad göra annat än att prata med busschauffören och förklara situationen med den klockrena ursäkten att få åka med till stationen och lösa biljett där, vilket betyder samma kostnad för oss som om vi haft biljetter redan vid Arlanda. Kulturkrocken kom, chauffören var extremt otrevlig, ..........men han kunde väl i och för sig inte veta att vi precis tillbringat ett halvt år i kundvänliga Japan och blivit bortskämda.

En annan reflektion är att det är märkligt att det just är denna sommar, då vi liksom är i Sverige på utlandssemester (?!?!) som vi bara måste åka till Skansen en tisdagskväll för att få se allsången live, det är nog förresten inte märkligt utan mer typiskt, kul var det och svärmodern var nöjd. Hon ska berätta för sina vänner att vi stod nära väderkvarnen, jojomen.

På måndag flyger Ola tillbaka till Osaka och Kyoto, plikten kallar på honom (men inte på mej). Jag och flickorna blir kvar till 13 aug.

RSS 2.0