höst

Nu är snart september till ända. Vädret är varierande, regnar det så regnar det på riktigt, på bilden nedan ser ni hur det vräker ner. Detta är från vår baksida och hur det regnade förra helgen. Jag blev lite nervös en stund då det började bubbla i toastolen eftersom systemet inte hann med att hantera skyfallet, som tur var lugnade det ner sig så att jag kunda lägga tillbaka mattor och ställa undan hinkar mm.



Men, solen är som oftast framme och förgyller våra dagar. I lördags, solen till trots, höll vi oss inne och bakade kanelbullar och rullade chokladbollar, det blev så gott så gott. Jag har inte hittat någon färsk jäst här ännu men det funkar lika bra med torrjäst.
I går var vi utanför stan på en festival på en annan Internationell skola, en junior high school. Vi var där med Brittney och Izumi som bor här permanent och måste börja kolla runt vilka alternativ som finns då Brittney vuxit ur KIS. Nu visade det sig att skolan inte var så speciellt internationell. Av uppskattat 1000 pers såg jag ytterligare två västerlänningar, men de pratade flytande japanska. Vi frågade vad som gjorde skolan internationell och fick lite olika svar bl a  "vet inte" och att "de har flera familjer som bott utomlands en tid". Men vi hade kul, det fanns olika lekar som Ester och Brittney deltog i och allt var arrangerat av skolans elever. Ofta besitter ungdomar i den åldern förmågan att göra saker smidigt och enkelt, t ex i ett stort rum skulle man gå runt till olika stationer och prestera olika saker som antecknades med poäng på en lapp. När man var klar fick man gå ut till en kille med ordentligt nerhasade jeans och stickad mössa och plocka åt sig antalet ostbågar som man hade poäng ur hans ostbågspåse, ............enkelt och bra. 
Maten var även den japansk husmanskost, Maja gillar att sörpla i sig Udon-nudlar.



I tisdags var det en "röd dag" här, då åkte vi västerut till Arashiyama där det skulle vara en musikfestival och upplyst bambuskog. Huvudattraktionen var bambuskogen. Vi passerade templet där musikfestivalen var och hörde utifrån lite traditionell japansk musik alá äldre, lite pling plong och svårmodigt. Priset att gå in visade isg vara svidande högt så vi struntade i det och hamnade istället på en spansk restaurang där vi åt olika tappas och paella, supergott. Efter det gick vi mot bambuskogen som vi aldrig såg för det var beckmörkt. En ganska misslyckad utflykt som blev till ett lyckat resataurangbesök så vi var belåtna i allafall. Området är mest känd för dess träbro, som vi står vid på fotot.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0