Konnichiwa gozaimasu Nihon

Nu är vi i Japan igen. Värmen är trögflytande och tjock, folk håller sig i skuggan eller ännu hellre inomhus. Vi är sega av både värme och jetlag.

Trots att vi alla konstaterade att Sverige är toppen på de flesta sätt, var det en skön känsla att komma hem till Kyoto och gå runt i huset och insupa hemmakänslan.  Vi har packat upp kaviartuber, vasa sportknäcke, hårdosten och kokat lingonen vi fick med av mamma. Nu, efter natt nr 2 i Japan vaknade vi före lunch istället för efter, ett gott tecken. Barnen borde vara återställda till skolstarten den 1 sep.



Maja och Ester med kusinerna Hanna och Ellen

Sista delen i Sverige invaderade vi mamma och Georgs hem. Vi bodde även ett par nätter hos syrran och hennes familj. En av helgerna var jag, Kicki V och Eva inbjudna till Kicki S´s sommarställe. Maximal trivsel att bara vara där och prata, prata, äta och dricka gott, basta och bada och prata lite till. Där fyllde jag på mitt förråd ordentligt. Kickis sommarställe är sådär svenskt, lantligt och charmigt som vi alla, i alla fall jag, drömmer om, dessutom ligger det vid vattnet, full pott!



  


Olas mor, syster och barn tog en dagstur till Stockholm för en sista träff innan vi åkte. Siktet var ställt på en dag på Grönan, men vädret styrde om det till en dag på Tekniska museet. Där kryllade det av barnfamiljer och det fanns massor att utforska, kul för alla. Vi såg också en 4D-film om rymden. Dagen innan vi reste fick Ester sitt behov av Grönan stillat (eller det kanske aldrig blir stillat förresten), hon och kusinen Ellen åkte dit med sällskap av syrran, kusinerna summerade 23 turer av diverse åkattraktioner, de var lyckliga.

  


Vi var givetvis en tur till min mormor Maja, 92½.


Väl hemma kan vi konstatera att Maja inte får plats i sina glittriga finskor hon brukar glänsa omkring i härhemma, blommor växer under solens strålar. Nu ska vi hålla oss i skuggan ett tag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0