Kyoto Imperial Palace

Varje dag till och från skolan, cyklar vi genom Palatsområdet.  Om rätt ska vara rätt cyklar vi genom Kyoto Gyoen National Garden, men passerar Kyoto Imperial Palace, det är ett inhängnat område i parken på ringa 110 000m², omringat av höga murar med 8 pampiga entrér. 5 dagar 2 ggr om året är detta område öppet för allmänheten, i dag var det öppet. Vi cyklade dit alla fyra med löftet att det kulturella besöket skulle efterföljas av ett par timmar i lekparken.

image624

Fint och tjusigt var det, gammalt som tusan. Orginalbyggnaden byggdes år 794 då Kyoto blev huvudstad, men har återuppbyggts efter det. Inne på områdets grusade gård fick vi ännu en gång beskåda denna variant av fotboll, kallas Kemari och går ut på att hålla hjortskinnsbollen i luften så länge som möjligt. De var klädda i dåtidens fotbollsdräkter...... eller? Trädgården var fin, som alla tempel och palatsträdgårdar verkar vara.

  
...ibland är det lätt att vara lydig:
 
 

I går tog familjen Gisselgård över vårt kök och bjöd bl.a. på Sushi och hemmafriterad kyckling på japanskt vis, fantastiskt trevligt och gott. Orsaken till detta är egentligen 5 små 3 cm höga plastprinsessor som Maja har i sina ägor som är mäktiga dragplåster för en fyraåring. Livia fyllde fyra i fredags och hade önskemål om festlokalen, och inga är nöjdare än vi. Jag tror även att Majas sällskap lockade också, kompisar är kul!

Kommentarer
Postat av: Eric Lunkenheimer

Vad högt Maja gungar! Har de extra höga gungor i Japan?

2008-04-15 @ 19:55:58
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0