Långledigt

Efter att firat Halloween med konstens alla, ALLA regler i tisdags har det varit ledigt från skolan för flickorna. Det är troligtvis bara den Internationella skolan som har ledigt. I de japanska skolorna går barnen drygt 60 dagar mer per år än i den internationella och svenska, kanske beror det på alla tusentals olika skrivtecken som de ska lära sig.

Under ledigheten har vi åkt med några ur Majas dagisgrupp till en jättestor lekplats precis vid Biwa Lake, de hade allt man kan tänka sig; linbanor och långa rutchbanor mm. Lunchen åt vi under några träd vid stranden, härligt! 
   

Förövrigt har vi inhandlat lite kläder till Ester och Maja, ärmar och byxben flaggar nu när det är dags att kliva i lite varmare kläder.  Lördagen spenderade jag , Ester och Maja på Zoo medan Ola var uppe och cyklade i bergen.
 

Söndagen tog vi istället bilen (så vi kunde åka hela fam) upp i de östra bergen. Området heter Heie och man åker in på en s.k. parkväg, det kostar lite att köra in där men i gengäld finns massor av godsaker som en fantastisk utsikt, roliga lekparker, Tempel och museum. Museumet var en variant av Botanisk trädgård kombinerad med en massa klassiska konstverk som stod på stativ lite överallt, det var superläckert. Där fick vi också ett smakprov på kommande "röda löv-säsong", eftersom det är lite kallare uppe i bergen hade några träd redan skiftat till den tokröda färgen.
   

Kommentarer
Postat av: Tina

Det ser ut som om ni har ett underbart höstväder! Vilket fantastiskt lönn?träd du står framför på bilden!! Kram!

2007-11-05 @ 14:44:38
URL: http://tinaostefan.blogg.se
Postat av: Eric Lunkenheimer

Jag tycker att det är kul att se alla bilder! Jag saknar Ester.

2007-11-06 @ 18:12:00
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0