Knallrött

Jag måste erkänna att jag inte till 100% förstod det märkvärdiga med "röda löv-säsong". Vadå, det finns ju hemma i Sverige också, det kallas höstlöv kort och gott. Nu har jag förstått, till 100 %. Vi snackar rött, RÖTT.

I söndags tog vi bussen väster ut till Arashiyama. Tanken var att vi skulle åka "the romantic train" för att sedan åka båt tillbaka, mycket natur och en fin sådan. Tåget var utsålt resten av dagen vilket är förståligt då Kyoto är översållat av turister, speciellt denna helg som var en långhelg. Vi stod inte helt lottlösa utan njöt istället av det som Arashiyama har att erbjuda; tempel med trädgårdar med lönnträd med de små röööda löven, matstånd, vattnet, träbron som är symbolen för området (Togetsukyo Bridge). Man kan hyra roddbåt och ro ut med sin älskade för en romantisk stund tillsammans, men i Japan med alla dess invånare kan koncentrationen istället behöva riktas mot att inte krocka med andra par i roddbåtar (komiskt va?!).

      
   

Våra två gäster, Marica och Erik var inte med denna dag, de sov hemma i bo´t. Marica fyllde 19 år, men det får vi fira med restaurangbesök en annan dag då hon har bättre aptit. Det finns en länk till Maricas blogg (till höger).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0