Koreansk mat och Japansk Origami

I fredags var dagisfamiljerna hembjudna till den nya koreanska familjen, sonen heter Seitchan (svavning?). De bor i en nyrenoverad fin lägenhet precis bredvid Palatsområdet. De hade 2 tatamirum och flera skjutdörrar med rispapper. Tatamirum är japanska rum som har de speciella stråmattorna som kallas just tatami. När man går in i ett tatamirum tar man av sig tofflorna, mattorna är ömtåliga (och dyra). Många använder tatamirum till sovrum. Då har de inte vanliga sängar som vi är vana med utan futonmadrasser, madrasserna och övriga sängkläder förvarar man i permanenta garderober som finns i rummen, gärna med fina japanska skjutdörrar. Eftersom boytorna här i Japan inte är alltför generösa så är detta väldigt praktiskt då rummet kan användas som sällskapsrum eller vad man nu vill använda det till under dagen.


Det dukades upp enorma mängder mat, 2 olika korianska kött/risnudel-rätter, friterad kyckling, Sushi, sandwishar mm. De flesta dricker istea till maten, grönt istea, riktigt gott.

 

Efter maten börjades det vikas pappersfigurer, sk Origami. Vad sägs om nedan skapelse av 4 tranor som sitter ihop vikt av ett pappersark efter 4 klipp med saxen.
image170

Denna trana har Ester vikt, duktigt va!
image171


Kommentarer
Postat av: kicki

Åh vad det såg roligt ut att kunna dessa fantastiska vikningar...glöm inte bort dom,jag vill lära mig dom när ni kommer hem,lova det!? Jag gillar verkligen att läsa allt på din blogg,det känns som man är med på ett hörn.Kramar

2007-05-08 @ 22:19:45
Postat av: Lena

Vi tar med oss instruktionsboken o papper till Notholmen!
Kramar

2007-05-09 @ 01:20:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0