Dopp i grytan

De senaste 3-4 veckorna har Ola jobbat på tok för mycket. Jag gnällde vilket gav kedjereaktionen att Ola påpekade till chefen att han är svensk och att det för honom (läs + hans fru) inte är OK att inte umgås med familjen även på vardagkvällar. Ola tog därför ledigt idag och på fredag, passar perfekt eftersom vi andra är lediga. I går hade vi 20 grader varmt, i morgon ska det bli ännu varmare, idag var det dagsregn.
Trots regn har vi haft en bra dag. Vi åkte till till Japans Ella trädgård och köpte fina stenar (det finns i alla fina trädgårdar), krukor och blommor. Vi fixade ordning vår minimala uteplats så att den blev supermysig. Utemöbler köpte vi förra helgen, ett runt litet cafebord + 4 små fällstolar, något annat får inte plats.

Till middag åt vi Shabushabu, namnet beskriver ljudet då man för köttbitarna fram och tillbaka till grytan. Vi har införskaffat en gasolmojäng som idag fick ett kärl med kokande vatten, fylldes med grönsaker och tofu, sedan doppar man tunnt skuret kött som sedan doppas i olika såser. Det är supergott och framför allt ett trevligt sätt att äta.
När det gäller mat och middag har vi faktiskt blivit lite japanska. Vi äter oftast på mindre fat och skålar; risskål, litet fat för kött, liten dippskål med sås samt liten salladsskål, det är ett godare sätt än att blanda allt på samma tallrik, det kanske inte passar om man har kokt potatis men här äter de potatis som ett tillbehör, några potatisklyftor tillsammans med de övriga rotgrönsakerna.

I morgon ska jag, Maja och Ester hem till en dagiskompis till henne. De har bjudit hem alla 8 familjerna till lunch. Återkommer om det äventyret inom kort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0