Sol, Ramen och nya accessoarer

Första Maj var välkommen! Ola var ledig från jobbet för att han är svensk. Anställda på Micronic som arbetar utomlands har skrivet i sina kontrakt att de ska få ledigt 4 eller 5 dagar som inte annars är lediga i övriga världen. Urvalet som kontraktmakaren har valt tyder på en dragning åt det socialistiska hållet mer än det religiösa. Men vädret är betydligt skönare i dag än vad det var t ex på långfredagen.

 

Det är så himla skönt och trevligt att ha en dag på stan själva (utan barnen). Vi promenerade ner till stan och gick och provade ut glasögon till mej. Superbilliga dessutom. Jag har passerat butiken tidigare och har försökt tolkat de japanska skyltarna, vissa ord stod på engelska, only 2 prices, 5000 yen (400kr) or 8000 yen (650kr). Sedan visade sig att om man köpte 2 par blev det 3000 yen avdrag. Vi letade länge efter ett par till Ola, det fanns massor av modeller, men han föll inte för något (jo, ett par med gula glas), jag tror det handlade om att det inte fanns något fint märke på skalpen även om han själv påstår att han inte bryr sig om det. Så det blev alltså två par till mig! Fick dem dessutom efter en timma.

 

 Under den timman gick vi till ett Ramenställe som Ola var på för första gången när han var i Kyoto 1988. Det kröp dessutom fram att han även varit där med Robbe (svågern), men att de inte sagt det eftersom maten hade stått på bordet när de kom hem efter det besöket. Efter lunchen blev det en Hägendaz, Ola tog smaken green tea, jag tog den nya smaken green tea latte, mums.

Förresten verkar de demostrera även här på första maj. Jag förstod bara de skyltarna med bilder på, man känner sig som barn på nytt här. Bla såg vi skyltar med överstrukna grisar, så de verkar frukta den nya influensan samt att vi såg avbildade krokiga krumma människor med käpp, äldreomsorgen har problem även här.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0