musik och blommor i påskägget

Sakura (körsbärsblomningen) har varit väldigt intensiv denna vecka (som ni sett av tidigare inlägg), förra veckan var lite kallare än normalt medan denna har varit varmare än vanligt så blommorna har fullkomligt exploderat. Men nu börjar det rosa sakta bytas ut mot ljusgrönt och blombladen börjar yra runt i luften som snöflingor. Majas kommentar  var att det är som att gifta sig (eftersom man kan vada fram i blomblad gissar jag).


I lördags åkte Ester och Ola till Osaka medan jag och Maja träffade Asa och åkte till en Piano och Operakonsert. Det var en extraföreställningen framför allt för förskolebarn vilka annars inte är välkomna på den typen av konserter. Det som andra inte reagerade på men som jag tyckte var helt galet, var att killen på scenen som skulle presentera varje nummer skulle lätta upp det hela genom att spela full. Han ragglade omkring med en tom vinpava som han låtsasdrack ur, och folk skrattade, även barnen. Det är inte speciellt förvånande här i Japan där de har en helt annan syn på alkohol. Att vara en "strong drinker"  är något att skryta över även för de som passerat 18-årsåldern. Att säga vad man tycker och tänker och lite till, typ be chefen fara och flyga är förlåtligt om det görs på fyllan, då gills det inte.


Efter detta träffade vi Ester och Ola vid Kyoto Station och åkte till Hirano Shrine, som är ett av de populära Hanamiställena, massvis av körsbärsträd vars långa grenar låg som ett tak över hela området. Under körsbärsträdsblomningen är det förstås festival, som sagt så kokar Kyoto just nu, det är folk överallt, en enda stor fest.
Hirano Shrine, festival och körsbärsträd
Ester och Maja passade på att skissa lite.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0