Picknick i bergen

I torsdags tog vi bilen upp i bergen på västra sidan om Kyoto. Jens & Yu följde med oss. Det var ett helmysigt ställe, ett område som det kostade en mindre slant att åka in på, en parkway. Första stoppet var vid en liten sjö med permanenta grillar. Om man ville kunde man hyra båt och ro eller trampa ut på en tur.
När glöden och hungern var som bäst började det regna, inte mycket, bara några stänk. Japaner verkar tro att de är vattenlösliga för de är hysteriskt rädda för att få regn på sig. Efter 2 sek stod alla under de stora träden som fanns i området, alla utom vi (jo, Yu stod förstås under ett träd). Regnet varade bara under några minuter så vi fick njuta av grill och picknick som planerat.
image164 image165

Mätta och belåtna åkte vi vidare ett par minuter till en lekplats med minigolfbana. Minigolf är inte så vanligt förekommande här i Japan. När jag berättade för ett par japanskor dagen efter att vi spelat minigolf visste de inte att det fanns överhuvudtaget. Minigolfbanorna hade en tutch av långgolfbanor då de var försedda med green och i en del hål fanns det en flagga som kunde lyftas bort. Vid varje bana stod det också hur många slag som var max för att slå par.
På vägen hem tog vi ett foto på utsikten.

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0