Fredag

I dag är det fredag, min favoritdag .....i alla fall favorit kväll.
Vädret är höstlikt, regn i luften och mulet.
Ester är hemma från skolan, hon är förkyld och har varit hemma sedan i onsdags. Eftersom hon inte har feber utan bara är lite snorig så passar vi på att förbättra engelskan. Hon har ett litet häfte där hon skriver sin egen ordlista, dvs glosor. Vi köpte en språk-CD innan vi åkte hit som hon övar med också. Nu har hon gått i engelskspråkig skola i en månad, i början (det är fortfarande början, men början av början) hade hon svårt att uttala orden, det blev gärna svenskt uttal på engelska ord men nu får hon till det hur bra som helst, jag är imponerad :-)
Hon har givetvis svårt att förstå när hennes kompisar pratar på i snabb takt men pratar man sakta med enklare ord så snappar hon upp en hel del nu. När hon pratar i sömnen så är det numera på engelska!!!

Inför alla hjärtans dag har barnen på Majas dagis gjort fina hjärtpåsar som är placerade under deras krokar. Alla ska göra fina kort, gärna med lite godis, till alla sina kompisar och lägga i varandras påsar som de sedan får ta med hem på onsdag. Sååå här har det klippts och klistrats, stansade hjärtan, nallar och blommor. Ester och jag förberedde med bilder på kompisarna och på Maja, som Maja sedan limmade ihop till fina (ganska hysteriska) kort.

Alla barnen på Majas dagis (förutom Maja) har en Japansk mamma, oftast med utländsk pappa (en alien). Så kallade mixbarn kan ibland få det jobbigt i Japanska skolor, så en del har nog valt Internationella skolan pga det, en del har valt det för att det har en viss status eftersom det kostar pengar. Skolan får inga pengar från den Japanska staten utan måste klara sig på egna medel, så att det ger status är märkligt eftersom ekonomin förmodligen inte är bättre än i andra skolor. Rektorn berättade att skolan förmodligen blir godkänd av staten i April, vilket innebär att de får pengar och att de har rätt att ta emot sponsorspengar, som det är nu kan inte företag "dra av" sponsorpengar till en skola som inte är godkänd. Anledningen till att KIS väntas bli accepterad och godkänd är att antal internationella företag ökar och med det behovet från dessa att kommunen kan erbjuda Internanationell skola.

I går fyllde min mamma år så vi pratade med henne genom skype, det är helt otroligt bra att Skype finns så att vi kan prata länge och hur ofta vi vill utan att bli ett dugg fattigare.

Snart ska jag ta mig till affären och trängas med alla 1½-meters tanter i området.


Kommentarer
Postat av: Carina

Hej på er alla.. Gud va roligt att få se och läsa hur ni har det.. Hjälp vad Maja blivit stor, hann ju inte träffas innan ni åkte iväg.
Öm jag vinner en miljon eller nåt så kommer vi som ett skott och hälsar på men mera troligt är att vi får följa er här.. Ska gå in i veckan så Cecilia oxä får se. Hon är hos Lasse nu. Hon börjar bli stor hon med,ska på sitt 1:a simläger nästa helg..
Så nu är jag tillbaks i simhallen igen, berätta för PG att ni flyttat,han hälsar.
Ha det så jättebra och se nu till att träna på vänster och högere så du inte krockar..
Jättekram Carina

2007-feb-11 @ 00:20:06

2007-02-12 @ 11:56:59
Postat av: L

cecilia kanske hellre vill se Esters blogg, afressen finns på högerspalten på startsidan eller direktlänk:
http://ester07.blogg.se

2007-02-12 @ 12:38:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0