Valentines day

Som jag skrivit tidigare gällande Valentines day har Japan dubblat kommersen genom att ha ytterligare en dag, White day, den 14 mars.  White day medför samma förpliktelser som Valentines day fast tvärtom, då är det tjejerna som får chokladen (oftast vit choklad).

Valentines day är en stor dag och chokladförsäljningen går riktigt bra. Det finns tre typer av choklad, en sort som heter giri-choco, den ska man köpa och ge till chefen och kollegor. Jag skriver att man SKA köpa den för giri betyder plikt/skyldighet. Sedan finns det kompischokladen som heter tomo-choko. Den tredje sorten är den dyrare, den ska köpas till pojkvännen, mannen eller någon man önskar vore. Den heter Honma- choko och betyder favorit.  


Nu till årets nyhet, något som bara kan hända i Japan enligt min mening. På nyheterna i japansk TV har man meddelat att det är nya regler som gäller för Valentines day i år. De har meddelat att i år ska även flickvänner och fruar få chokladaskar, så det så. Grejen är den att en nyhet som denna tas emot utan att blinka, jaha, om de säger så så blir det så, rätta sig i ledet, gör som du blir tillsagd, ifrågasätt absolut inte. Men varför ska man göra det egentligen, ifrågasätta? Choklad är ju gott! ......ska bli spännande och se vad regeringen beslutar om White day!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0