Tempelbesök

I söndags var planen att åka till Ishiyamadera Temple. Orsaken är ett brev jag fick från Yoko, som bor nära detta tempel och rekommenderade oss att besöka det. Yoko är en av oss 4 som besteg Fuji tillsammans. I söndags var det fullmåne, det var musikfestival i månens sken i tempelområdet. I detta tempel, för över 1000 år sedan, skrev Lady Murasaki den berömda "Tale of Genji", som ska vara den första skrivna novellen. Hon satt i månskenet och skrev sägs det.

   
 

Yoko hade gjort en karta så att vi skulle hitta dit samt erbjudit oss att parkera utanför deras hus. Så när vi kom fram ringde jag och sa; - jag tror vi är utanför erat hus. Yoko kom ut med mobilen mot örat och ett stort leende. Vår plan att parkera bilen, hälsa på Yoko och hennes familj och sedan gå till templet. Så blev det inte. Vi blev kvar på middag i detta superläckra hus. Yoko ringde dit våra gemensamma vänner familjen Duff, så det blev trevligt värre, skönt när trevliga saker sker spontant.

Huset var byggt förra året och ritat av en arkitekt som verkligen tänkt till, huset var fullt och läckra detaljer. Husets fönster, skjutdörrar i glas, var placerade i rätt vinkel och höjd för att ta emot vind och solens bana på bästa sätt.  

   

I går, måndag var det en "röd" dag här i Japan, ledigt. Det var en dag ägnad att hedra de äldre på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0