Studiehjälp av en ko

Fredagsmiddagen åtnjöts på Za-Watami, vilket är en kedja med vad jag kallar japansk tapas. Perfekt när sällskapet har olika tycke och smak (läs barn i sällskapet). Gott och trevligt!

Middag på Za-Watami Gick till glassbar efter middagen Promenad på pontocho, en liten restauranggata i stan


Varje månad den 25:e är det marknad vid templet Kitano-Tenjin-san.  Detta tempels djursymbol är ko, vilken gynnar goda studier. Michizane Sukawara var en mycket intelligent och god man med titeln "minister över det rätta" (fritt översatt av moi) som attackerades av rebeller och skyddades av kor, dog den 25:e februari år 903 och därför hålls marknaden just den 25:e varje månad. Vi var där!

Familjen Jörfalk - Carlsson vid Kitano Tenjin temple  Marknaden Lördagens middag med grill på bordet


Middagen var på en restaurang där man grillar på bordet. Man grillar sin lilla köttbit, lägger den i ett stort salladsblad och smetar på lite bönpasta, viker ihop till ett knyte som man doppar i en soyasås och sedan in i munnen. Gott!


Kusiner på väg in till restaurangen

Idag är det söndag. Det regnar. Ola och Robbe är på ett stort och känt whiskeydestilleri.
Maria och flickorna (ej Maja) är på Kyoto Handicraft Center.  Maja är i badkaret och jag bloggar.


Kommentarer
Postat av: Eva Widell

Hej,



Oj det var länge sedan jag var inne och läste din blogg. Jag blir så glad av att läsa den, du är en duktig skribent Lena. Avundas ditt liv därborta och allt spännande du får uppleva. Ens eget liv känns ganska händelselöst.



Här är det mer småsaker som händer: Micke berättade just att Irma hade frågat honom när de läst saga ikväll - "Pappa varför pratar du inte som vi gör? Varför pratar du engelska..."



Annars är det mesta sig likt. Pernilla & Janne var här på middag i helgen och jag somnade i soffan vid 10 - trevlig värdinna.



Ha en bra vecka alla.

2008-11-24 @ 23:14:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0