Favorit i repris


Entrén till vårt bad

I fredags då skolan var ledig åkte vi tillsammans med våra besökare till Nagahama. Vi var där i våras med två andra familjer och jag tyckte det var ett helmysigt ställe, framför allt det japanska boendet. Vi bodde på ett litet familjeägt MinShuKu, vilket är en variant av Roykan (japanskt hotell). Skillnaden är att i en Roykan äter man på rummet och att man har eget bad. I en MinShuKu äter man i samma rum som övriga gäster. Rummen och matsalen är sk. Tatamirum, dvs. golven är täckta av tatamimattor. Mattorna är vävda av rishalmstrån och 6 cm tjocka. De ger värmeisolering på vintern och en viss svalka på sommaren.  Mattorna är oftast 90 x 180 cm och läggs ihop så att de täcker hela golvet.  Måttet är standard och används när man beräknar boendeyta genom att man istället för att ange antal kvm anges hur många tatamimattor som ryms.

Vi njöt av att strosa runt i en massa små mysiga affärer, Sakén som fördrink (Sakén var för mig mest för sakens skull än för smaken), Sukiyaki till middag och onsenbad.


Vårt rum på nedervåningen Ola o Robbe skålar i Sake Middagen dukas fram Middag 
Spela nintendo i Yukata, kan det bli mer japanskt? Sovdags i våra futoner på övervåningen Maria & Robbe framför sin frukost bestående av ris, misosoppa, fisk, räkor mm. miniatyrräkor till frukost, mums

Nu är syrran med familj i Tokyo. De bor mitt i smeten i distriktet Shibuya, bättre kan det inte bli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0