Glad Påsk

I söndags var vi hemma hos Sibylla & Kai på ett hej då-party! Olas kommentar till dem var att de borde flytta tillbaka lite oftare, för partyt var verkligen trevligt. De flyttar tillbaka till Hamburg efter drygt 1½ år i Kyoto. Kai har varit här för att forska i Kinas historia. Eftersom historiska dokument och gamla föremål är utplånat i Kina finns det alltså mer att hämta här i Kyoto, för här bevaras historia och dess kultur maximalt.

image580

..................................

I dag har det varit Student Led Conferens i skolan. Det är alltså barnen som ska visa oss föräldrar vad de har i sin portfolio etc. Det är helt fantastiskt att se när både Ester och Maja visar vad de gjort, vad de gör och vad de har för tankar om det. Det blir framför allt tydligt för dem själva att de lär sig saker i skolan och jag är helt övertygad om att detta ökar deras motivation. Vi föräldrar var som stolta tuppar.

   
..................................

Efter detta var det Pick-nick vid floden, äntligen är värmen här!!!!! Det var en drös familjer från skolan som sammanslöt så barnen var supernöjda tillsammans med alla kompisar. Även den svenska familjen Gisselgård kom, dottern Livia börjar på skolan efter vårlovet och terminbytet. Sista skoldagen för termin 2 är i morgon, sedan är det vårlov. Påsken märks inte av här alls, kan bero på att kristendomen inte är så utbredd här. Som tur är finns goa mormor och goa farmor som har skickat påskpaket till barnen, lyckan är total!

image585

image586

image587
Maja och Livia

image588

Kommentarer
Postat av: Tina

Men gud så varmt och skönt! Här fick vi drygt en decimeter snö idag så i morrn blir det pulkabacken!

2008-03-21 @ 21:18:49
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0