Geishor

 
I mitten på bilden ser ni Ola i profil då han pratar med våra bordsgrannar från Australien.

I fredags var barnen på sleepover-party båda två, så vi var så att säga barnfria! Det var första kvällen tillsammans på stan utan barn i Kyoto (på 1 ½ år!!!). Vi började på vår uteplats med lite gott vitt vin. Promenerade ner till stan och gled in på Simsons bar vilket är en sån där riktig bar med bartendrar med raka yrkesstolta ryggar och välstrukna vita skjortor. Middagen intogs på en av de uppbyggda uteserveringarna längs floden, maximal trivselfaktor. Efter det promenerade vi vidare längs Pontocho dori som är en 1½ meter bred gågata som kantas av restauranger och barer i traditionell eller modern japansk stil. Där fick vi se ett sällskap med affärsmän i övre medelåldern tillsammans med tre Geishor.  Man blir helt paralyserad och liksom bara stirrar. Kameran åkte fram när de redan passerat. Det känns mäktigt och otroligt ...ja, jag vet inte vad (finner inga ord) ... att veta att de är riktiga. Det är andra gången jag såg riktiga Geishor.  Vi ser ofta Maikor här i Kyoto, ofta vid mer högtidliga tillfällen vid Shrines och tempel, Maikor är geishalärlingar. Men jag förmodar att flertalet vi sett kommer från de olika studios som erbjuder tjejer att bli uppmålade och klädda till en Maiko för en timme eller två.  Maikor finns bara i Gion här i Kyoto.



Lördagen var lite seg i starten. Vi promenerade ner till stan och åt lunch innan vi hämtade våra två tjejer. De hade spelat Bowling och ätit italienskt. De var trötta men nöjda och glada.

För att se till att även söndagen skulle bli lite seg i starten satt vi uppe och såg fotbollen mellan 1 och 3 på natten, Sverige - Spanien.  Efter frukosten vid 11-snåret packade vi in grillen och mat i bilen och åkte till en flod som ligger 15 min norrut. Familjen Gisselgård kom dit och vi hade det mysigt och gott tillsammans.

  

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0