Våga

Den här veckan har skolan (flickornas) en KIS Spirit Week. Olika teaman och aktiviteter varje dag. I dag skulle de våga vara annorlunda; Dare to be different! Show your adventurous side and dare to be different. Wear something to school that demostrates individuality and shows what makes you unique! Det handlar alltså om att våga vara annorlunda och samtidigt visa sin speciella personlighet och vad som gör dig unik! Hur lätt är det!? Detta ämne skulle passa perfekt i en japansk skola, att få ha på sig något annat än skoluniformen och sticka ut från mängden vilket annars inte är tillåtet.
Esters kommentar när jag sa att hon får klä på sig precis vad hon vill var: Men, det gör jag ju jämt. Så sant, detta är liksom inte något speciellt för oss svenskar att våga vara annorlunda eftersom induvidualismen är utpräglad och självklar. Ester drog på sig mjukisbyxorna och en munktröja och tyckte att det kändes bra, ingen typisk skolklädsel. Maja fick också välja fritt vad hon skulle ha på sig, det passar henne utmärkt. Äntligen fick hon ha på sig favoritsommarklänningen!

Utanför är det åter vitt, våren backade tillbaka några kliv.

Det snöar igen. Egentligen inga mängder, utan ett par tre centimeter snö. Ola konstaterade efter lördagens erfarenhet att det förmodligen inte är någon idé att ta sig till kontoret som ligger en timmes bilfärd från hemmet. En timmes bilfärd i snölandskap kan bli många timmars bilsittande. Därför ringde han chefen som var helt införstådd i situationen vilket han visade genom att bara skratta i telefonen, självklart var det ingen idé för Ola att ta sig till kontoret.

 Därför hade vi en förmiddag och lunch tillsammans. Trots vinter smakar det med sushi och tofu, det är alltid gudomligt gott.

image537

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0