Luciadagen

Den senaste tvåveckorsperioden har Ola jobbat lite för mycket, med andra ord har han varit tillsammans med oss alldeles för lite. I dag var det 15°, blå himmel och sol, så vi såg till att få lite kvalitétstid tillsammans, familjetid, alla fyra. Visst har begreppet kvalitetstid fått en lite negativ klang, eftersom det kopplas till debatten barn/förälder kontra tid/prioritering, men det var faktiskt precis kvalitetstid som vi eftersökte även om jag anser att våra prioriteringar är som de bör.
Vi fyllde två termosar, en med varm choklad, en med varm glögg (Tack Maria & Robbe!), Annas pepparkakor och lite lördagsgodis och tog oss ner till floden. Klart njutbar utflykt.



  
 

Efter att ha suttit och slöat en stund sparkade vi lite boll och kastade gris. Ingen hann tack och lov bli gris, 11 dagar före jul ska det helst undvikas. Bollen rullade ner i floden. Eftersom Ester är den som är sjukast av oss, hon har lite ont i halsen, fick hon vada ut och fånga den.

  

Just nu är Ola på sin cykel för att handla inlagda rödbetor han sett i en av importaffärerna, för i kväll ska vi äta hederlig Pytt i panna till lördagsmiddag. Det har vi inte ätit på över två år, så det ska verkligen bli gott. Maja frågade vad pytt i panna är för något, snart vet hon!

Kommentarer
Postat av: Marica

Hej där borta! Det verkar som om ni har det bra efter att ha läst din blogg, men jag frågar ändå: Hur är det?! Här är julen i full gång och lucia har firats även här. Vilka jätte fina bilder på Maja som lucia!



I fredags var det som vanligt så här års runt-åkande för att lussa på olika ställen, och i dag (måndag) ännu ett ställe. Olika invigningar nu vid jul som gärna vill ha lite julsång.



Tråkigt med Esters sjuka, men det hör väl till den här årstiden.. Här är vi alla lite små snuviga. Mamma vill inte fira så mkt jul i år, så det är faktiskt lugnare än vanligt. Mamma, pappa och Linda ska eventuellt åka bort över nyår, någon restresa. Jag hinner inte, har tenta 9 januari och sen en veckan därefter.



Tack så mkt för det fina julkortet! Och grattis i efterskott till Ola!



Hälsa alla en stor kram :)!

2008-12-15 @ 16:18:55
URL: http://marajkan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0