Nu blommar det

Nu var det länge sedan jag skrev här. Det som hänt sedan sist är framför allt att barnen varit lediga vilket innebär tysta väckarklockor och sena frukostar . Men nu är det slut med det, termin tre började igår. En mjukstart med en halvdag banade vägen för en trevlig buffélunch på en thairestaurang i närheten. I närheten finns även Gosho, palatsområdet, där det finns en lekpark som vi också invaderade. Det var vi, familjen Gisselgård och Majas dagiskompis Joshua och hans pappa. 


Under vårlovet höll vi till vid floden när vädret tillät det, så himla skönt att bara ta med sig filten och cykla dit. Lunch och fika köper man där i närheten, enkelt och gott.


Idag hämtade jag Kyoto Visitor´s Guide för april månad. Det mesta handlar om körsbärsblomningen - Sakura- som är magisk just nu. Det verkar vara fler turister än vanligt här i Kyoto och jag förstår varför. Det är flera ceremonier för att välkomna våren. Med våren välkomnas även Sansai som är bergens växlighet och kinome som är de första bladen på Sansho (japansk peppar).

image609
Flickorna Jacobsson och flickorna Gisselgård framför blommande körsbärsträd.

image610
Önskar att spirean (eller vad busken heter) hemma på skylvägen blommade som denna.


Kommentarer
Postat av: Tina

Härligt att höra av dig igen!! Jag blir alldeles sjuk av att se på sådan blomsterprakt----och sedan ut på vår leråker! Men vi har lagt sten! Även gotländska kalkstenen. Så nu är vi väldigt väldigt fattiga! Men inte en växt i sikte.
Kram!
Hör rykten om att ni ska stanna ytterligare ett år??? ´Vafalls??

2008-04-01 @ 11:21:37
URL: http://[email protected]
Postat av: Sofia Edeljung

Vilka härliga vårbilder!
Här i norr har vi fortfarande snö, ca 80 cm, så det lär dröja ett bra tag innan allt har smält bort.
Men man känner att våren är på G här också, solen värmer och inne i stan har krokusarna börjat blomma.

Ha det bra, hälsa familjen!
//Sofia

2008-04-01 @ 21:45:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0