Hiroshima

I lördags åkte vi till Hiroshima. Staden Hiroshima blev känt över hela världen i samma sekund som staden försvann. Hiroshima försvann verkligen, det var i princip bara sand och damm kvar efter bombens verkningar . Det var inget nöje att besöka Peace memorial museum, det berörde och rörde om i det innersta.

Jag gillar att parken just heter Fredsparken och att museet också inkluderar namnet fred. Varje gång en provsprängning av en bomb görs i världen skickar Japan ett formellt protestbrev, tyvärr har de skickat väldigt många sådana.

Symbolen efter bomben; A-dome, var i princip den enda byggnaden som inte pulvriserats av bomben. Anledningen var att den stod precis under vars bomben exploderade, vilket gjorde att byggnaden inte utsattes för samma tryck. Bomben exploderade på 600m höjd.

  

På eftermiddagen åkte vi båt ut till ön Miyajima, ett av Japans mest populära turistmål. Historien berättar att ön en gång i tiden betraktades som så helig mark att vanliga människor var förbjudna att gå iland och därför istället passerade med båt igenom Toriin (den oranga porten). Nuförtiden är dock vem som helst välkommen, så därför kunde även vi promenera runt där. Det var jättemysigt, precis som i Nara promenerade tama Rådjur runt på gatorna.

  

Kommentarer
Postat av: Lena

Det var trevligt att träffas och jag ser att ni fick se Miyajima i kvällsbelysning! Visste inte det där med att man fick passera med båt genom Torin, intressant!

2007-10-25 @ 03:24:30
URL: http://lenazache.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0