Gyllene Templet & Stenträdgården

image342

I går åkte vi till det Gyllene Templet. Det är en byggnad i tre våningar med tre olika stilar. Nedervåningen är i Palatsstil, första våning har samurajstil och den översta har Zen-tempel stil. Plan 2 och 3 är klätt i bladguld. Man får "bara" se templet från utsidan, och det är en fröjd i sig för omgivningen är fantastiskt fin. Dammen är spegelblank och grönskan är väldigt grön. Det är som balsam för själen att vistas där, till och med barnen var (ganska) lugna.

  

Inte långt från Gyllene templet ligger Zen templet Ryoanji som är berömt för sin stenträdgård. Den är precis som Gyllene templet ett världsarv, så även Kiyomizu templet vi besökte i lördags, jisses, vilken historiskt intressant mark vi går omkring på här i Kyoto. Stenträdgården består av 15 stenar utspridda på ljust välkrattat grus. Jag läste att den enkla skönhet som detta mästerverk visar är inspirerande för mental meditation. Maja konstaterade dock att det var supertråkigt, det hände ju ingenting.

image343

Det är verkligen kul att ha mamma och Georg här. De är fascinerade av kulturen och framför allt gillar de den japanska maten. De har tagit över mitt och Olas sovrum och när jag gick in där för att tjuvkika så var det som att gå in i kylskåpet, de hade ACn på 23 grader vilket är svalare än vad någon annan har som inte vill frysa.
Nu ska de på en marknad som hålls den 15:e varje månad i ett tempelområde 20 min promenad från vårt hem.

Kommentarer
Postat av: kicki

Hej Lena! vad mysigt det måste vara att få ha mamma och georg där och dela med sig av allt som du upplever.Maja o Ester är väl helnöjda nu när mormor har kommit.Njut och ta hand om er! Kram

2007-10-15 @ 12:15:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0