Om önskad mat och oönskade barn

Nyss fick jag njuta en underbar middag som Ola fixade, kalla nudlar vilka man doppar i en god sojaliknande sås med smak av vasabi och vårlök, till det hade vi små goda köttbitar vi doppade i en annan sås. Visst ser det himla gott ut! ....så gott att det krävdes ett glas vin.

image206

...............................

Hittade denna artikel i SvD; Japan startar bebisinlämning. Jag tyckte det verkade helskumt. Berättade om artikeln för min tyska vän som kontrade med att det finns i Tyskland (vilket står i artikeln) och att det verkade som hon tyckte det inte var så konstigt med det (?!)
Vid närmare eftertanke kanske det är bra. Dessa barn har trots allt möjlighet att bortadopteras och därigenom få en bra och "normal" uppväxt. Här i Japan verkar det som att barn på barnhem bor kvar där till dess de fyller 18 år. Det är tydligen extremt ovanligt att de får möjlighet att flytta hem till deras biologiska föräldrar. Adoption verkar väldigt ovanligt här, en del verkar knappt veta att det förekommer överhuvudtaget. I artikeln menar de att det är ett bättre alternativ med dessa bebisinlämningsluckor jämfört med att lämna barnet vind för våg på ett mer osäkert ställe, det kan jag hålla med om.

Kommentarer
Postat av: Sven A

Det är intressant det där med japaner och adoption för när man går tillbaka till litteratur och gamla källor från Edo-perioden (1600-1868)och tidigare så tycks det som om adoption (ofta mellan släkter knutna genom blodsband eller sociala band) inte var något helt ovanligt.

2008-05-04 @ 09:56:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0