Girls day

I dag är det lördag den 3 mars, då är det "Girl´s day". Då hänger familjer med döttrar upp Hina dockor på väggen, det er en sorts försäkring på att flickorna får en lycklig framtid. Dockorna ska hänga till den 3 mars året därpå, då tar man med dem till "Dolls festival". Vi var där i förmiddags och beskådade en cermoni där en högtidsklädd kvinna under en massa pompa, böner och ståt la en Hina-docka i vattnet. Dockorna ligger lämpligt nog redan i små korgar. Vi träffade två andra familjer från skolan. På bilden med bron som några dockor flyter runt under ser ni delar av ett plommonträd i blom, fint va!

   

Eftersom vi önskar våra små döttrar all lycka köpte vi dem varsin docka som nu hänger på väggen.
Efter festivalen cyklade vi till floden, där den delar sig i två. Ola gick iväg och handlade lunch, sushi till oss och McDonalds till barnen, alla nöjda och glada.



I går, fredags, var Ola och jag och ordnade så att vi har in och ut-resetillstånd. Lokalen utstrålade myndighet och vi fyllde i blanketterna och lämnade in dem, vi skulle då gå till ett annat ställe och köpa frimärken, 4 speciella frimärken som vi skulle komma tillbaka med för att de skulle fästa dem på blanketterna, inte för att de skulle skickas utan för att det var ett sätt att betala, onödigt krångligt eftersom de inte sålde dem på samma ställe. Vi kom tillbaka med frimärkena när det fortfarande var lunchstängt och satte oss att vänta att de skulle öppna. Prick klockan 13 spelades en liten klinkmelodi och exakt samtidigt åkte alla kassornas små rullgardiner upp, otroligt svårt att inte skratta för det såg vääääldigt  komiskt ut, speciellt eftersom miljön är så allvarlig.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej på er där borta. Är så kul att läsa om erat äventyr söm är som en annan värld.Du skriver suveränt bra, bli författare kanske... Här hemma är det snart slut på sportlovet som börja med snö och nu grått o trist. Cecilia och jag åktee Ålands båt med hennes kompis Amanda med mamma i onsdags.Va trevligt. Nu är hon hos Lasse, han ska gifta sej nu i veckan med sin Catrin. Cilla tycker det ska bli spännande. Madde är uppe i Sälen med syrrans familj och skidar. Skulle inte va så dumt, va länge sen sist.
Hoppas Maja inte längtar för mycket så det blir jobbigt för henne.
kram kram Carina

2007-03-03 @ 17:17:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0