Scoutläger

Söndag till måndag var Ester och jag på läger tillsammans med Japanska Scouter. Det var 25 scouter i 19/20års-åldern, 2 seniorscouter och 8 barn från KIS (skolan). Kis-barnen fick optimal omvårdnad och uppmärksamhet, de hade en varsin scout som var vid deras sida hela tiden.
Det var helgdag igår, Labourday.
s_gruppbild


Lägret kallades Snowcamp, men eftersom det även här är varmare än normalt så fanns det för lite snö för de aktiviteter som de planerat för från början; skidor, släde mm.  Det blev istället mest inomhusaktiviteter/lekar.

-   Hantverksarbete med utsågade träbitar som sattes ihop till olika djurhuvuden som fick bli nyckelringar
-   Stå i två rader med handen mellan benen hand i hand med den som står bakom, sedan gå framåt eller bakåt mellan benen på varandra (låter kanske som en helt annan aktivitet men se bild nedan)
-   Två personer hyffsat jämnlånga står rygg mot rygg, ca 30-50 cm emellan, med hjälp av rumpan ska man få den andra personen att tappa fotfästet. En stor fördel för västerlänningar som har en mer utskjutande bakdel :-)
-   Två personer står med ett långt rep emellan sig och runt sina ryggar och ska försöka även i denna lek få varandra på fall.
mm mm


 Efter middagen var det en ljuscermoni och efter det viskleken, ibland på japanska, ibland på engelska (med japanskt uttal), det lyckades inte en enda gång ....konstigt.

Vi sov i mysiga stugor. De invigdes med kuddkrig, (seniorerna var inte i vår stuga). Alla andra hade ordentliga pyjamasar med sig, nattlinne är inget bra alternativ då det bli kallt på natten, men vi klarade oss ganska bra i alla fall, mjukisbrallorna fick rycka in.


På måndagen gick vi ut på hajk, vi skulle leta björnspår. Vi hittade 34 spår, svarta små spår tryckta på rött papper.


Innan det var dags att åka tillbaka gick vi till ett jättegammalt hus där vi gjorde riskakor, utanför var ett stort kar där vi först tvättade händerna. Ester gillar riskakorna på ICA Dragonen mycket bättre, men det var roligt att banka ris och kleta med degen.


Ola och Maja har under tiden varit på Zoo, restauranger och på Starbucks.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0