Julledigt

Nu har flickorna jullov, själv har jag två inlämningsuppgifter att göra innan året är slut. Det blir att ta med min laptop till Guam, hm. 
Ester och Maja hade med sig ett varsitt grönt kuvert med ett "Report Card" i, de får betyg och en beskrivande text om varje ämne. Betygskalan är 1-4.
Ester fick betyg i 8 ämnen, men de är extra djupgående så i t.ex. språk/engelska har de 12 olika färdigheter som bedöms, t.ex. pratar tydligt och säkert, snygg och tydlig handstil, visar entusiasm för olika typer av böcker mm. Så summa summarum har hon fått 32 olika betyg. Jag kan också läsa att hon har en bra kontroll på sin andning under musiklektionen, det är ju bra.
Maja fick betyg i 4 ämnen, men 19 olika bedömningar. Ämnena är språk, matte, UOI (projektarbete) och gymnastik. I språk bedöms hennes förmåga att kommunicera sina behov, känslor och ideér, bokstäver, kan ge och följa instruktioner mm. I matte kan hon fullfölja ett mönster och känna igen siffror. I den beskrivande texten om Maja avslutas flera meningar med; ........when she concentrating. Alternativt börjar beskrivningen med; When focused, ................ Förmodar att det beror på hennes ringa ålder, så det allvarliga samtalet sparar vi till dess samma inledning alt. avslutning på hennes beskrivningar fortfarande stämmer när hon passerat 120 cm.

Kommentarer
Postat av: Eva Widell

Hej Lena och alla andra,

Irma och jag sitter och läser på bloggen för första gången på länge. Irma känner igen Ester och Maja och blir glad över att se alla fina kort på dem. Här hemma närmar sig julen - granen är intagen och står snyggt klädd i rummet. Snön lyser med sin frånvaro. I går var vi dock med om en "konstig grej" Vi var på innebandymatch lördagmorgon kl. 9.00 och på väg dit passerade vi snögränsen, dvs hemma hos oss barmark och i Täby 1 cm snö och dansande snöflingor i luften. Var och kollade idag - den ligger kvar där fortfarande - så det finns hopp om snö även om klimathotet gör sitt.
Stor kram från Irma & eva

2007-12-16 @ 16:37:55
Postat av: Lena

God Jul och Gott "råtteår"! Ha em härlig semester på Guam! Vi hörs och ses nästa år! Kram Lena

2007-12-17 @ 09:47:17
URL: http://lenazache.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0