Japanska tecken

image116
Tecknet för Fru, Kanai på japanska. Det består av två tecken, det första betyder Hem/Hus och det andra betyder Inuti. Så, en frus plats är helt enkelt inuti huset, alltså hemma.
OK, då vet jag.............




image115Tecknet för man/make, Shujin på japanska. Lite annorlunda om man jämför med fruns. Det första av tecknena betyder chef/hövding/överhuvud och det andra tecknet betyder person. Så, frun ska helt enkelt veta sin plats och vem det är som bestämmer i huset. Värt att notera är att exakt samma fras, begrepp ofta även används när man pratar om en chef eller liknande.



Tycker det är dags att justera lite i det Japanska språket, de kan börja med Fru, make och utlänning (alien, läs tidigare inlägg).

Kommentarer
Postat av: Carina

...jag kan inte sluta förundras...
Hur skriver man Carina (blir så nyfiken?)
Jag tycker du skriver (bloggar som det så modernt heter)fantastiskt bra Lena, och ni alla är så flitiga att skriva - stor eloge! Du kan väl ta kort på er lilla uteplats med de nya krukorna. Det känns inte som ni är så långt borta som ni faktiskt är när vi har möjlighet att följa er hemifrån. kram kram från Carina Fredrik & Johan

2007-04-02 @ 15:14:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0