Guld

Nu är det Golden Week, Japans ledigaste vecka.
Golden Week är en samling högtidsdagar:
30 april - Showa Day  Den förre kejsaren Showas födelsedag.
3 maj Constitution Day  Datumet (1947) för efterkrigskonstitutionen.
4 maj - Greenery Day  En dag för miljön och naturen. Att det just är naturen och miljön som firas denna dag bestämdes förra året. 4 maj har tidigare bara varit en högtidsdag för att det finns en lag som säger att en dag som är mellan två nationella högtider, blir en ledig dag eller rättare sagt också en nationell högtidsdag.
5 maj - Childrens Day Pojkarnas dag, den 3 mars var det ju flickornas dag som jag skrivit om tidigare. Nu kan man se en massa pappersfiskar (Karpar som symboliserar styrka) som familjer hänger upp som ska ge lycka och allt vad det kan vara till de små sönerna.

Ola och flickorna är lediga måndag (idag), torsdag och fredag.

image154Helgen som passerat har bjudigt på strålande väder. I lördags var vi hembjudna till en Japansk/Tysk familj vars son går i Esters klass. De hade en härlig trädgård, enorm i japanska mått mätt, ca 400 kvm. Vi var 5 familjer där och vi hade det helmysigt.









I går införskaffade vi en grill vilket resulterade i en grillafton vid floden. Vi bjöd in David från New York och hans 2 döttrar (varav den ena går i Esters klass).
  
image160

I dag cyklade vi runt i de norra delarna av Kyoto, mellanlandade hemma hos Asa och Andreas, där plockade Ester och Asa apelsiner på deras baksida.
 

Kommentarer
Postat av: ZOL

Hej! Vad härligt att bli bortbjudna och att grilla vid floden. Det har inte vi gjort ännu. Fin skymmningsbild!

2007-05-01 @ 02:45:50
URL: http://blogg.aftonbladet.se/159

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0