Blommig Påsk

Påsk, vi har ätit ägg på frukostmackan tre dagar i rad. Ett plus är att äggen fått ränder av Kalles kaviar. Olas kollega Jens föräldrar har varit här med leverans. Måste dock erkänna att längtan efter smaker hemifrån inte är så starka, ännu. Det jag längtar mest efter är det runda mörka, lite sega brödet som vi brukade äta, bröd att tugga.

Påsken märks inte här, förmodligen för att den inte ingår i buddismen eller shintuismen, inga färgsprakande påskägg i papp att fylla med godis finns i sikte. Våra traditionsbundna flickor fick istället påskpresenter av påskharen.

Lördagen spenderade vi tillsammans med några familjer från Majas dagis på Kyotos botaniska trädgård, regnet låtsades vi inte om, vi placerade oss under ett stort träd och hade det gott.



På söndagsförmiddagen promenerade vi runt och njöt av körsbärsblomningen, det är som att gå runt i en vacker saga.  Härligt att få sitta i ett blommande körsbärsträd i Kyoto.
image125

Lunchen + några timmar till tillbringade vi på en filt vid floden tillsammans med Ju och Jens. Ester och Maja fick tillfälle att provflyga sina drakar.



image126

När mörkret var på intågande begav vi oss till Kiyomizu-templet. Detta tempel från 1600-talet är det mest populära i Kyoto. Det är placerat på pålar högt upp på en kulle.  Utsikten är helt magisk med belysningen på körsbärsträden i förgrunden och hela Kyoto med dess prakt bakom dessa. Eftersom det är säsong med körsbärsblomningen så kokar hela Kyoto av folkfest, det är festivaler överallt.
image128

     
Sista bilden fastnade jag på (inte ofta det händer :-), bredvid hänger en brinnande vedboll, det var väldigt häftigt samt att det luktade gott.

I dag är det annandag påsk, barnen är på skola och dagis, Ola jobbar, solen strålar och temperaturen ligger runt 18 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0